Offert - Bergvärmepump

Specificera nedan vad för slags behov du har. Var i landet finns ditt hus? Hur stort är huset? Vilken är din nuvarande uppvärmning? När önskar du installation?

Läs om bergvärme.


(Lämna tom)

Tillbaka till värmepumpoffert.

Vad ska jag tänka på inför installation av bergvärme?

Det finns ett antal olika punkter som du ska se till att de diskuteras innan du något beslut tas för köp av pump samt installation. När installatören är ute på plats bör ni tala om följande:

  • Vilket är ditt nuvarande uppvärmningssystem? Mest lönsamt är installation av bergvärme om du har ett befintligt vattenburet uppvärmningssystem. 
  • Hur stor kapacitet krävs för att täcka ditt värme och tappvarmvattenbehov? Installatören som är ute hos dig för att lämna en full installations-offert ska kunna svara dig på detta.
  • Hur långt ner i marken behövs det borras innan man stöter i berggrunden? Ju kortare, desto mindre kostsamt. Lokala bergvärmeinstallatörer har kunskap om den geologiska statistiken.
  • Ska pumpen kopplas till befintlig vattentank eller är det bäst att införskaffa en helt ny tank? 
  • Ska systemet dockas till någon annan värmekälla? T.ex. solpaneler eller vedpanna? Vad krävs för att detta ska bli lyckat?

Ta dessutom reda på om du har grannar som är intresserade att dela kostnaden med dig genom att utnyttja samma borrhåll ner i berggrunden!